PERSABAR di rancangan Assalamualaikum

Sekali lagi PERSABAR ke udara di dalam rancangan Assalamualaikum terbitan TV AlHijrah pagi tadi. Kali ini, Pengarah Kempen Ramadhan Shahrul Musawwah, Sdra Mar Izwan Marzuki menjadi tetamu dan membincangkan tentang perkembangan Ziarah Ramadhan dan Iftar Mekah yang akan dijalankan tidak lama lagi. Alhamdulillah, sumbangan dari orang ramai masih kami terima bagi menjalankan Dapur Ramadhan dan Iftar Mekah.

Mar Izwan bersama Shahrul Faizie dan Irma Hasmie selaku pengacara rancangan Assalamualaikum

Semasa bersiaran, kami menerima panggilan dari Puan Fatimah Mahmud dari Teluk Kemang ingin memohon bantuan kepada anak saudara yang sedang dijaga olehnya yang berumur 16 tahun kerana menurut Puan Fatimah sudah tidak menerima bantuan Baitulmal atau pun JKM. Boleh hubungi Mar Izwan di talian 017-667 9272 untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Puan Fatimah.

Sebaik sahaja selesar bersiaran, kami mendapat pesanan teks dari seorang hamba Allah yang mahu memberi sumbangan untuk membeli sebuah mesin jahit yang akan diberikan kepada Asrama Kebajikan Anak-Anak Yatim Sekendi. Alhamdulillah, semoga sumbangan ini akan diberkati dan dirahmati Allah SWT. Untuk pengetahuan pembaca, Asrama Kebajikan Anak-Anak Yatim Sekendi memerlukan beberapa mesin jahit untuk memberi peluang kepada anak-anak yatim di sana khususnya anak-anak yatim perempuan untuk belajar menjahit dan seterusnya mampu untuk menyediakan perkhidmatan jahitan pakaian sebagai salah satu sumber pendapatan.

Oleh yang demikian, kepada anda yang mahu menyumbang, boleh hubungi Mar Izwan di talian 017-667 9272 atau email mar@baktiramadhan.org atau hubungi pejabat PERSABAR di talian 03-6185 4305. Dengan izin Allah, PERSABAR akan ziarah sekali lagi ke Asrama Kebajikan Anak-Anak Yatim Sekendi pada Ahad, 21 Ogos 2011 untuk menyerahkan mesin jahit dan beriftar bersama mereka. Kepada anda yang mahu menyertai Ziarah Ramadhan ini, kami amat mengalu-alukan penglibatan anda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s